ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

Από τα πιο κλασικά και χαρακτηριστικά µηχανήµατα στο γυµναστήριο, που έχουν πλέον γίνει κοµµάτι και του αθλητικού µας εξοπλισµού στο σπίτι. Ο διάδροµος στην ουσία αναπαράγει µια φυσική κίνηση του σώµατος που γίνεται καθηµερινά, γεγονός πολύ σηµαντικό για την εκγύµναση, αφού το περπάτηµα ή το τρέξιµο γίνονται σχεδόν αβίαστα πάνω στο µηχάνηµα. Ο διάδροµος υπερέχει κατά πολύ των άλλων µηχανηµάτων, πρώτον γιατί µπορούµε να περπατήσουµε ή να τρέξουµε όση ώρα θέλουµε αναπληρώνοντας τις ώρες ακινησίας, ενώ µας βοηθάει να καταναλώσουµε πολύ περισσότερες θερµίδες, πάντα φυσικά σε αναλογία µε την ένταση. Πολύ σηµαντικό επίσης είναι ότι κρατάει σε εγρήγορση όλες τις µυϊκές οµάδες και ενισχύει σηµαντικά την καρδιαναπνευστική λειτουργία.


ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ

Σε αντίθεση µε το διάδροµο, το ελλειπτικό δεν µιµείται τη φυσική κίνηση. Πρόκειται για ένα συνδυασµό της κίνησης που κάνει ο διάδροµος, το ποδήλατο και το step. Γυµνάζει καλύτερα τα πόδια και τους γλουτούς σε σχέση µε το διάδροµο και καίει περισσότερες θερµίδες στην ίδια αντίσταση και στο ίδιο επίπεδο, µε τη διαφορά όµως ότι το ελλειπτικό προορίζεται συνήθως για λιγότερη ώρα.

Η τακτική εκγύµναση συµβάλλει στην καλή ενδυνάµωση, η οποία µας γίνεται κτήµα ωθώντας µας να ανεβαίνουµε συνεχώς επίπεδο. Αυτό συµβαίνει όταν καταφέρνουµε να πετύχουµε το µέγιστο δυνατό αποτέλεσµα κάθε φορά. Ένα από τα πλεονεκτήµατά του όσο βελτιωνόµαστε είναι ότι µπορούµε να κάνουµε πιο σύνθετες ασκήσεις.


STAIRMASTER-ΣΚΑΛΙΕΡΑ

Το Stairmaster είναι μια επαγγελματική καρδιο-μηχανή τέλεια για την ενίσχυση των μηρών και των γλουτών σας. Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.το απόλυτο μηχάνημα !!


ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ

Η κωπηλασία γυμνάζει και δυναμώνει τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματος με μια κίνηση ρυθμική, ομαλή και χωρίς επιβαρύνσεις από το σωματικό βάρος. Το ευρύ φάσμα της κίνησης προάγει την ευλυγισία των μυών και των αρθρώσεων. Η Κωπηλατική σου επιτρέπει να γυμνάζεσαι όσο σκληρά ή όσο χαλαρά επιθυμείς, κάνοντας το έτσι μια ευπροσάρμοστη μηχανή για όλες τις ηλικίες και για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Μπορείς να κωπηλατείς για fitness, για απώλεια βάρους, για εναλλακτική προπόνηση, για διασκέδαση, για ιατρική αποκατάσταση, για ανταγωνισμό και για στάση ζωής.


ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΑΡΗ

Το συγκεκριμένο είδος αντίστασης είναι το αρχαιότερο εργαλείο προπόνησης. Τα οφέλη των αλτήρων είναι τεράστια και η συνεισφορά του στα προγράμματα γυμναστικής ανεκτίμητη. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι:

Φυσική κίνηση

Το σώμα λειτούργει καλυτέρα, όταν λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς την ύπαρξη περιοριστικών διαδρομών. Οι φυσικές κινήσεις αποτελούν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ελεύθερων αντιστάσεων, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν προπόνηση ακόμη και με άπλες καθημερινές κινήσεις. Ξεκινώντας από τις απλές κάμψεις μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το επίπεδο των πολυαρθρικών ασκήσεων.

Βελτίωση της μυϊκής πυκνότητας

Οι ασκήσεις με ελεύθερα βάρη ενεργοποιούν πολύ μεγαλύτερα τμήματα του μυϊκού συστήματος, βελτιώνοντας το συνολικό αποτέλεσμα. Το κίνητρο ανάπτυξης διαχέεται παντού και το αισθητικό αποτέλεσμα γίνεται άμεσα αντιληπτό.

Βελτίωση της ενδομυϊκής συναρμογής

Η ικανότητα ενεργοποίησης μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού μυϊκής μάζας καλείται ενδομυϊκή συναρμογή. Οι ασκήσεις με ελεύθερα βάρη συνεισφέρουν τα μέγιστα προς αυτή τη κατεύθυνση, βελτιώνοντας παράλληλα και τον συντονισμό του σώματος.

Απεριόριστο ασκησεολόγιο

Οι ασκήσεις που συνήθως συναντούμε στα γυμναστήρια δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση το σύνολο των δυνατοτήτων που έχει ο αλτήρας. Στην πραγματικότητα οι ελεύθερες αντιστάσεις προσφέρουν ανεξάντλητο ανεξάντλητη γκάμα ασκήσεων, η οποίο περιορίζεται μόνο από τη φαντασία του γυμναστή.

 

 


ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΥΝΑΜΗΣ

Οι μηχανές δύναμης τα τελευταία χρόνια έχουν εκσυγχρονιστεί σε απίθανο βαθμό, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο χώρο της προπόνησης. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των μηχανημάτων είναι:

Ασφάλεια

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος προσαρμογής, αλλά και η επιστροφή στη προπόνηση μετά από τραυματισμό πραγματοποιούνται στα μηχανήματα δύναμης. Η ελεγχόμενη κίνηση αποτελεί εγγύηση ασφαλούς εκτέλεσης, αφού το τεχνικό λάθος είναι σχεδόν αδύνατο.

Απομόνωση

Τα μηχανήματα προσφέρουν ελεγχόμενη κίνηση η οποία ‘’κλειδώνει’’ τους μύες που θέλουμε να δουλέψουμε, επιβαρύνοντας συγκεντρωτικά στο μέγιστο βαθμό.

Ευκολία εκτέλεσης του προγράμματος

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο χρόνος στα προγράμματα του γυμναστηρίου. Τα μηχανήματα δύναμης προσφέρουν εύκολη προσαρμογή στο σώμα του ασκούμενου, ενώ η αντίσταση μεταξύ των set αλλάζει με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία.

Δεν απαιτείτε συνασκούμενος

Ο αθλητής προπονείτε στο μέγιστο μόνο όταν νιώσει απόλυτη ασφάλεια. Στη περίπτωση των ελεύθερων αντιστάσεων το πρόβλημα λύνεται μόνο μέσω του συνασκούμενου. Τα μηχανήματα δύναμης δεν υποχρεώνουν σε κάτι τέτοιο.

 


SPINNING

Η προπόνηση με ποδήλατο είναι το απόλυτο λιώσιμο και το πιο δυνατό αντικαταθλιπτικό.

Το spinning αποτελεί ένα ομαδικό πρόγραμμα έντονης διαλειμματικής προπόνησης με τη χρήση ειδικών ποδηλάτων εσωτερικού χώρου, σε μία κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα. Μέσω του ήχου, της εικόνας, της δυνατής μουσικής και των εναλλασσόμενων διαδρομών, ο ασκούμενος επιτυγχάνει τα μέγιστα οφέλη της καρδιοαναπνευστικής άσκησης και ενδυναμώνει τους μύες των ποδιών του.


TOTAL BODY

Το Total Body είναι ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης για όλο το σώμα! Eνεργοποιεί πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μπάρες με κιλά αλλά και το ίδιο το βάρος του σώματός σας. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για όλους τους ασκούμενους.

Η μέθοδος αυτή βελτιώνει τη δύναμη, την ευλυγισία, την ισορροπία αλλά και την αυτοσυγκέντρωση. Πλεονεκτήματα  της μεθόδου είναι η δημιουργία ενός ισορροπημένου σώματος!


PILATES

Το Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης.

Με το Pilates το σώμα μεταμορφώνεται και αποκτά μια υγιή και αρμονική σιλουέτα. Πιο συγκεκριμένα, το Pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό.

 

 

 


CROSS TRAINING

Είδος προπόνησης που τα συνδυάζει όλα: μυϊκή ενδυνάμωση και καρδιοαναπνευστική τόνωση, ασκήσεις με το βάρος του σώματος, αλλά και με βάρη (αναλόγως το επίπεδο του ασκούμενου), υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, που ανεβάζουν την ένταση και τον ρυθμό της προπόνησης.

Χαρίζει δύναμη. Βελτιώνει την αντοχή. Αυξάνει την ευλυγισία. Νικά τη μονοτονία, χάρη στις διαρκείς εναλλαγές ασκήσεων. Τονώνει όλο το μυϊκό σύστημα. Βάζει φωτιά στο μεταβολισμό!

 


BOSU BALL

Το BOSU είναι ίσως το πιο διαδεδομένο αξεσουάρ στην λειτουργική προπόνηση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την κυκλική αλλά και από την επίπεδη επιφάνεια δημιουργώντας έτσι σε κάθε άσκηση συνθήκες ανισορροπίας γυμνάζοντας ταυτόχρονα με την κάθε μυϊκή ομάδα και τους μυς του κορμού.

 

 


PILATES REFORMER

Tο Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής εμπνευσμένο απο τον Ιδρυτή του, Joseph Pilates. Μέσω της τεχνικής αυτής , διατείνουμε και γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές ομάδες. Έτσι βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, η δύναμη, η ευλυγισία, η ισορροπία, η ιδιοδεκτικότητα αλλά και η ψυχική μας διάθεση μέσω της σύνδεσης σώματος και πνεύματος . Το Pilates Μπορεί να γίνει μόνο με το βάρος του σώματος ή με μικροεξοπλισμό Pilates Mat αλλά και σε ειδικό Pilates Reformer δηλ. ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ .

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Pilates είναι οτι  αποτελεί μια ασφαλή μορφή άσκησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα επίπεδα των ασκουμένων και  έχει σαν πρωταρχικό σκοπό την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των μυών του κορμού καθώς και την πλήρη κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης προς όλα τα επίπεδα και τους άξονες κίνησης.


TRX

Το TRX είναι μια μορφή προπόνησης κατά την οποία ο ασκούμενος, με τη βοήθεια ενός ανθεκτικού ιμάντα με λαβές, εκτελεί μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και στις τρεις διαστάσεις, χρησιμοποιώντας το ίδιο το βάρος του σώματός του.

Γυμνάζουμε κυρίως όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Λόγω του ασταθούς περιβάλλοντος προπόνησης που οφείλεται στους ιμάντες, αυξάνεται κατακόρυφα ο μεταβολισμός και η παραγωγή αυξητικής ορμόνης, προκαλώντας τα μέγιστα οφέλη στην δύναμη, την μυϊκή υπερτροφία και το κάψιμο λίπους. Ταυτόχρονα βελτιώνεται η δύναμη του κορμού μας και των σταθεροποιητών μυών γύρω από τις αρθρώσεις αναπτύσσοντας σταθερότητα και ισορροπία σε όλο το σώμα.